Archief van Oud Broek in Waterland
Nieuws
GEVRAAGD Onlangs hebben wij deze foto ontvangen voor onze collectie maar we weten niet waar deze woning  ... [Lees verder]
WATERSNOOD 1916 Boekje Het boekje over de watersnood in 1916 is geschreven door Dirk Wolff Het is te vinden via het menu o... [Lees verder]
Jaarvergadering 51ste JAARVERGADERING van de vereniging op woensdag 12 april in Het Broekerhuis. Aanvang 20.00 uur... [Lees verder]
MONUMENTENCOMMISSIE Via de onderstaande links zijn de jaarverslagen te lezen van de Monumenten- en Welstandscommissie Wa... [Lees verder]

Website mogelijk gemaakt door:
WebWaterland

Zoeken op website

Archief De Broeker Gemeenschap

 

Huwelijken, begrafenissen, tentoonstellingen, kerkdiensten, uitjes voor ouderen, bijeenkomsten, lezingen, jaarvergaderingen, verloren of gevonden voorwerpen, ga zo maar door.

Het zijn allemaal typische dorpszaken waarover de inwoners van Broek in Waterland, Zuiderwoude en Uitdam, worden geïnformeerd door De Broeker Gemeenschap, het sobere en nuchtere periodiek dat sinds 1948 elke twee weken huis-aan-huis wordt verspreid.

De uitgave is het orgaan van de Stichting De Broeker Gemeenschap die op initiatief van de toenmalige burgemeester P. Ph. Paul werd opgericht 'ter bevordering van de gemeenschapsgedachte en de burgerzin in deze gemeente, ter versteviging van het contact tussen de bewoners der verschillende delen van Broek in Waterland, het verhogen van het culturele peil der ingezetenen en stimulering van samenwerking op verschillend gebied".

De inhoud wordt sinds jaar en dag aangeleverd door de Broekers zelf, en de redactie, opmaak, en verspreiding worden verzorgd door een aantal vaste vrijwilligers.

Oud Broek beschikt over een groot deel van de edities van De Broeker Gemeenschap. Bij elkaar bieden ze een interessant beeld van wat het dorp de afgelopen decennia heeft beziggehouden.

Van alle edities die Oud Broek bezit zijn digitale scans gemaakt. U kunt deze (per jaar) inzien en downloaden via onderstaande links.

Mocht u nog exemplaren hebben die niet in dit overzicht staan, neemt u dan even contact op met ons. Wij willen ze dan graag scannen zodat we ze kunnen toevoegen aan onze digitale collectie.


Archief

Bijv: 'Ansichtkaart Leeteinde' of 'Watersnood 1916'
Archief van Oud Broek in Waterland