Archief van Oud Broek in Waterland

Zoeken op website

Broek in Waterland

Oud Broek onderhoudt vele contacten met mensen en organisaties in het dorp. De meest in het oog lopende hiervan zijn:

 • Dorpsraad
  De dorpsraad heeft als doelstelling om een brug te slaan tussen de kern Broek in Waterland en het gemeentebestuur van Waterland.  
   
 • Broeker Gemeenschap
  De Stichting Broeker Gemeenschap treedt op als overkoepelende instelling voor verenigingen, stichtingen en andere organisaties uit Broek in Waterland, Zuiderwoude en Uitdam die zich bij de stichting hebben aangesloten.
   
 • Burgerkomitee Vuilstortplaats Volgermeer
  Dankzij de jarenlange strijd van het Burgerkomitee Vuilstortplaats Volgermeer wordt er sinds enige jaren gewerkt aan de sanering en herinrichting van de Volgermeerpolder. Dit is het grootste vervuilde gebied in Nederland, met een bewogen geschiedenis. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de Dienst Milieu en Bouwzicht van de gemeente Amsterdam (bovenstaande link verwijst naar deze dienst). Het Burgerkomitee viert in 2010 zijn 30-jarig bestaan.
  Meer informatie: Goof Buijs, Hage Weer 27c, 1151 EP Broek in Waterland, bunic@planet.nl
   
 • Stichting Volgermeer Publicaties
  De Stichting Volgermeer Publicaties houdt zich bezig met het beschrijven van de geschiedenis van de Volgermeerpolder vlakbij Broek in Waterland.
 • Overnachten in Broek
  Oud Broek is een historische vereniging en houdt zich qualitate qua eigenlijk niet bezig met het verstrekken van informatie over overnachtingsmogelijkheden in ons mooie dorp. De vereniging krijgt hier desondanks vaak vragen over. Mensen die in Broek willen overnachten willen we uiteraard toch graag van dienst zijn, en daarom vermelden we op deze site de mogelijkheden die er zijn.
   

 

 

 

Bijv: 'Ansichtkaart Leeteinde' of 'Watersnood 1916'
Archief van Oud Broek in Waterland