Archief van Oud Broek in Waterland

Zoeken op website

Broeker Bijdragen

  

Sinds 1972 verricht onze Historische Vereniging Broek in Waterland op wetenschappelijk verantwoorde wijze historisch onderzoek. Hiervan wordt verslag gedaan in onze eigen publicatie 'Broeker Bijdragen'.

Broeker Bijdragen zijn originele verhandelingen over een onderwerp uit de geschiedenis van Broek en omgeving, die op basis van eigen onderzoek tot stand zijn gekomen en gepubliceerd. Deze uitgaven vormen een waardevolle aanvulling op elke Broeker boekenkast.
 
De Broeker Bijdragen verschijnen met enige regelmaat, waarbij gestreefd wordt naar 2 á 3 uitgaven per jaar.

De redactie van de Broeker Bijdragen werd de afgelopen decennia gevoerd door de heer Dr J.W. Niemeijer, één van de oprichters van de vereniging. Van november 2008 t/m 2014 voerde mevr. Frouke Wieringa de redactie. Mocht u zelf ideeën hebben voor Broeker Bijdragen, of misschien zelfs van plan zijn zelf onderzoek te verrichten voor een uitgave, neemt u dan contact op met het secretariaat. Dat kan per e-mail of per telefoon: 020-4031201 Als lid van de vereniging ontvangt u de nieuwe Broeker Bijdragen automatisch . 

Overzicht
Voor een compleet overzicht van de uitgaven, zie het Overzicht van de Broeker Bijdragen. Het is tevens mogelijk een groot deel van de Broeker Bijdragen te downloaden als PDF bestand. Dat kan vanuit hetzelfde overzicht.

Bundels
Enige tijd na publicatie, worden de Broeker Bijdragen samengevoegd tot bundels. Tot nu toe zijn er 4 bundels verschenen. Deze bundels kunt u tegen betaling bij de vereniging bestellen. Klik hier voor informatie over het bestellen van gebundelde Broeker Bijdragen.

Bijv: 'Ansichtkaart Leeteinde' of 'Watersnood 1916'
Archief van Oud Broek in Waterland