Archief van Oud Broek in Waterland
Nieuws
Op stap naar GOUDA   Op stap met de Historische Vereniging Broek in Waterland   op zaterdag 2 september 20... [Lees verder]
KUNSTwerken   Zie via deze link een selectie kunstwerken gemaakt door Broekers   De serie bestaat u... [Lees verder]
Rondleidingen  De rondleidingen in Broek in Waterland gaan weer van start.  Voor meer informatie bekijk... [Lees verder]
De Broekerkerk     In de serie Kerken in Waterland: De Broeker Kerk Door omroep PIM... [Lees verder]

Website mogelijk gemaakt door:
WebWaterland

Zoeken op website

Archieven

In deze categorie worden links getoond naar lokale, provinciale en nationale historische archieven.

 • Het Waterlands archief
  Het Waterlands Archief is in 1979 - toen nog onder de naam Streekarchief Waterland - opgericht als centrale bewaarplaats voor de archieven van de huidige gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zeevang.
   
 • Rijksarchief Noord-Holland
  Het Rijksarchief in Noord-Holland te Haarlem is het historisch onderzoekscentrum voor Noord-Holland. Het beheert een grote collectie bronnen voor de geschiedenis van Noord-Holland en voor de wetenschapsgeschiedenis.
   
 • Depot van Nederlandse Publicaties
  Sinds 1974 beheert de KB met het Depot van Nederlandse publicaties een onderdeel van het Nederlands cultureel erfgoed. Niet alleen boeken en tijdschriften, maar ook kranten, rapporten, proefschriften, stripboeken en overheidspublicaties vinden hun weg naar dit Depot.                                                                                                                   De hele Nederlandse boekproductie, die bij de Koninklijke Bibliotheek voor het Depot binnenkomt, wordt opgenomen in de Nederlandse Bibliografie. Nieuwe aanwinsten worden wekelijks gepubliceerd op internet onder de titel NetUit.

 

Bijv: 'Ansichtkaart Leeteinde' of 'Watersnood 1916'
Archief van Oud Broek in Waterland